Sinterklaas kado peuter

Een Sinterklaascadeau voor de peuter

Een Sinterklaas cadeau kopen voor een peuter is een leuke bezigheid. Het kind dat voor wat betreft de leeftijd tussen ongeveer 1 jaar en 4 jaar liggen, het moment dat hij/zij naar de school gaat. Tijdens deze periode, wat een zeer belangrijke is, leert de peuter veel over de sociale rollen. Hierop kan je dus inspelen als je speelgoed voor Sinterklaas gaat kopen. Ze worden zindelijk, leren de eerste woordjes en maakt daarin grote vorderingen. Het is daarom ook goed ook mooie leesboeken te geven, want voorlezen is zeer goed voor de taalontwikkeling van de peuter.

Bekijk hier Sinterklaascadeaus voor de peuter >>

Meer leuke Sinterklaas cadeautjes zijn o.a.:

Voordat de bewuste avond aanbreekt is het verstandig om samen met uw peuter te kijken wat zijn/haar interesses op dat moment zijn. U kunt dat te weten komen, in de weken voorafgaande aan de bewuste avond, door bijvoorbeeld de reclameboekjes samen met uw peuter gezellig door te nemen. Kijk hierbij goed wat hij/zijn wilt hebben. Maak er vooral geen wedstrijd van met de buren en kennissen van wie het duurste cadeau heeft gegeven. De waarde van het geld beseft het kind niet eens. Het is vaak niet het grootste cadeau wat hij/zij wilt hebben. Het zijn vaak de kleurrijke en mooie figuurtjes die men wilt hebben. Leef samen met uw kind naar het sinterklaasfeest toe.

De weken voorafgaand aan de avond van het uitpakken van de cadeautjes kunt u met regelmaat de schoen zetten met een wortel erin voor het paard van Sinterklaas. Vaak zal er de andere ochtend een cadeautje in de schoen zijn gelegd. Wanneer dat een keer niet het geval is kunt u uitleggen dat Sinterklaas ook aan andere kindjes cadeautjes moet kunnen geven. Maak vooral van de avond dat het uitpakken plaatsvindt een gezellige avond. Speel liedjes op de achtergrond en laat, indien mogelijk de buurman, vroeg aan de avond aan de deur kloppen. Hij kan de zak met cadeautjes voor de deur zetten waarop u kan inspelen dat de Sint dat heeft gedaan. Dat zal een hele gewaarwording zijn voor de peuter. Maak vooral de peuter niet bang voor de Sint en de zwartepieten. Het moet een leuk feest blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *