Sinterklaas cadeau 9 jaar

Sinterklaas cadeau voor een 9-jarige

Een geschenk kopen hoeft niet zo moeilijk te zijn. Lukt het toch niet, vraag dan gewoon aan het kind om een versje te maken voor Sinterklaas. Daaruit zijn vaak makkelijk meerdere geschenken te halen.

Lieve Sinterklaas
Mamma en Papa vroegen mij
Om een versje te schrijven
Zonder naar speelgoed te kijken
Eigenlijk weet ik niet goed
Wat ik precies zoek

Waar ik echt van houd
Is helemaal geen goud
Liever heb een echte helikopter
Waarmee ik mensen kan redden
Ja, die wil ik wel hebben
Misschien daarbij nog een brandweerauto
Zodat ik ook het vuur kan blussen
Bij verschillende klussen.

Met mijn vrienden speel ik heel vaak
De Hobbit en de draak
Echte Hobbit voeten
Lijken me supergaaf
Ook al maken ze me wel wat traag
Of een echte Gandalf hoed
Voor bij de blote voet

Weet u beste Sint
Wat ik echt geweldig vind
Dat is een nieuwe fiets
Mag best wel wat sportief
Want daarmee maak ik de blits
Wanneer ik door de straat flits

Lieve Sinterklaas, ik moet nu stoppen
Maar ik zal mijn schoen extra vol proppen
Met een appel en een beschuit
De laatste is voor Zwarte Piet
Want zo kan die ook weer voorruit.

Ik ben zo benieuwd
Of u mijn brief wel ziet
Tussen al die post
Die elke dag bij u binnen komt
En of u er in zult slagen
Zonder schoorsteen toch de geschenken het huis binnen te dragen.

Bekijk hier de Sinterklaascadeaus voor een 9-jarige >>

Keuzes te over
Uit de brief aan Sinterklaas is heel wat informatie te halen. In dit geval voor een jongeman. Hij is uiterst bescheiden met zijn verzoekjes. Wat erg belangrijk is, is dat hij veel inzicht geeft in waar hij mee bezig is. Door daar op in te spelen, wordt hij ondersteund om zijn nieuwsgierigheid verder te ontwikkelen. Dat is een van de aanbevelingen waar men in het onderwijs momenteel aan probeert bij te werken: die nieuwsgierigheid prikkelen, kinderen zelf laten experimenteren met vragen en ideeën. Dat draagt bij aan zijn ontwikkeling en zo krijgt dit jaar het Sinterklaasfeest warempel nog een klein educatief karakter. Daar had zelfs de Goedheiligman niet aan gedacht.

Meer leuke Sinterklaas cadeautjes zijn o.a.:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *